In 2009 merken de Holtense Twente supporters Erik Jansen, Martin Kemper, Nico Leeftink, Jeffrey Muller, Henk Oudenampsen, Peter Rietman en Erik Jan Stukker dater steeds meer Holtenaren de weg naar de Grolsch Veste weten te vinden. Zij vatten gezamenlijk het idee op om een Holtense Twente Supportersvereniging op te richten, om daarmee de Holtense Twente Supporters te verenigingen. tubantia artikel

Na een aantal keer met elkaar te hebben overlegd, wordt er op 15 januari 2010 een eerste bijeenkomst voor aspirant leden gehouden in café Toontje. De opkomst is direct al goed, zo'n 70 Holtens supporters geven aan wel lid te willen worden van de FC Twente Supportersvereniging. Dit geeft de initiatiefnemers de aanzet om het idee door te zetten en 5 maanden later is de Supportersverenging FC Twente Holten een feit. 1622805 697716220279235 1335322124 n

Op 29 april 2010 wordt er door het bestuur bij de notaris de officiële handtekening gezet voor de oprichting van de supportersvereniging. Van logo tot inschrijving bij de KvK, alles is geregeld. De poort naar Salland is hiermee geopend. Het eerste bestuur wordt gevormd door Peter Rietman, Mark Wonnink, René Nijland en Jeffrey Muller. FC Twente is hetgeen dat onze leden samenbrengt.

mid dsc02925Elke thuiswedstrijd bezoeken we met minstens 80 Holtense supporters de wedstrijd van FC Twente. Maar ook uitwedstrijden van FC Twente worden door Holtense supporters bezocht. Soms bezoeken we de uitwedstrijden met een eigen bus, maar vaak ook samen met de supportersvereniging Markelo en Eibergen.

Op 25 augustus 2012 kreeg de supportersvereniging ook van FC Twente de officiële status. Oud FC Twente voorzitter Joop Munsterman kwam persoonlijk langs in café Toontje om onder toeziend oog van veel supporters zijn handtekening te zetten. Ook werd deze avond het 200e lid van de supportersvereniging gehuldigd. Begin 2014 hebben we met de supportersvereniging een plek gekregen op de Wall of Fame tegenover de hoofdingang van de Grolsch Veste. 

Op dit moment telt de vereniging ongeveer 235 leden.