24129801 898732453626691 4458383435551477571 nAls Supportersvereniging FC Twente Holten hebben we een aantal jaren geleden met elkaar afgesproken om één keer per seizoen mensen uit de gemeente Rijssen-Holten, die daar zelf niet de mogelijkheid toe hebben, uit te nodigen voor een bezoek aan een wedstrijd van FC Twente.

Dit seizoen hebben we ervoor gekozen om met kinderen van ouders die afhankelijk zijn van de Voedselbank Rijssen-Holten een wedstrijd van onze club te bezoeken. 

In oktober hebben we bij de voedselbank een aanmeldingsbrief uitgedeeld waarop de ouders hun kinderen konden inschrijven. Omdat er uiteindelijk wat minder aanmeldingen kwamen dan dat we plekken hadden, hebben we besloten om het gehele gezin uit te nodigen van de kinderen die waren aangemeld.

Afgelopen zaterdag was het dan zover! De gezinnen werden door onze bus opgehaald om samen met de andere Holtense Twente supporters de wedstrijd Twente-ADO Den Haag te bezoeken. In de bus ontvingen de kinderen nog een FCT Holten sjaal en muts tegen de kou van die avond en natuurlijk ook om als echte Twente Supporter in het stadion te verschijnen. 

In de bus vertelden ze vol enthousiasme dat ze nog nooit in een écht voetbalstadion waren geweest en dat ze later misschien zelf ook wel profvoetballer wilden worden. Ook werd er een bekentenis gedaan; “Ik ben eigenlijk wel voor Ajax, maar deze sjaal hang ik wel op in mijn slaapkamer”

Ondanks de kou en het tegenvallende resultaat van de wedstrijd hebben de kinderen een prachtige avond gehad, hebben we van een Ajax supporter misschien wel een Twente supporter gemaakt en hebben we ze hopelijk een mooie blijvende herinnering meegegeven!